|
|
|
... kihúzogatjuk belőle. Bőrét a mellénél kicsit átlósan, több helyen beirdaljuk. A fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap a jól megmosott gyümölcsöt a hasüregbe rejtjük, ami arra szolgál, hogy a kacsa jellegzetes illatát tompítsa és alakját is jobban megtartsa. Lábait összekötözzük. Tepsibe fektetjük, a sörrel megkeneget... |
|
|
|
|
|
|
|
... meglocsolva, snidlinggel megszórva, vagy az aprópecsenye köreteként is remek!
nem szétfővő fajtájú burgonya, olaj, só, bors, őrölt kömény, piros paprika
A gondosan megmosott burgonyákat héjában majdnem teljesen puhára főzzük.
Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét.
Megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk.
Forró olajba tesszük, és... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hatású. Akik gyakran fogyasztanak almát, ritkábban fáznak meg, ritkábban kapnak felső légúti fertőzéseket. Kisgyerekeknek finom immunerősítő tea készíthető almahéjból. 1-2 gondosan megmosott, lehetőleg biotermésztésből származó almát meghámozunk, és a héját 2 dl vízben néhány percig főzzük. Mikor langyosra hűlt leszűrjük, és mézzel édesítjük.
Forrás: ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 egész tojás, só, törött bors, vágott petrezselyem, olívaolaj a sütéshez.
Elkészítése:
A rizst megmossuk és lecsepegtetjük. Lábasban zsiradékot olvasztunk és a megmosott rizst üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a forrásban lévő vegetás levest, megszórjuk sáfrányos szeklicével, fűszerezzük gyömbérrel, sóval, törött borssal, majd metéltre vágott zöldpaprikát teszünk ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... zöldje.
Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra felverjük, majd a fűszerekkel és a liszttel simára dolgozzuk. Sűrű palacsintatésztának kell lennie. A zúzott fokhagymát és a megmosott, finomra metélt petrezselyem zöldjét is belekeverjük, majd 15 percig hagyjuk állni. Közben a karfiolt a külső leveleitől megtisztítjuk, gondosan meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... hosszú út áll előttünk, a péksüteményt, a húst és a zöldséget külön-külön csomagoljuk. Ajánlott hűtőtáskát használni.
Gyümölcs - zöldség
Csak ivóvízzel alaposan megmosott zöldséget és gyümölcsöt együnk. Lehetőleg olyan fajtát válasszunk, amelyet meg lehet hámozni. A penészes vagy rothadó terméket dobjuk a szemétbe. A látszólag érintetlen rész is tartalm... |
|
|
|
|
|
|
|
... ek víz, 2 tk. vanília aroma
Piskótaszelet (2)
Hozzávalók: 3db tojás, 6dkg tk. búzaliszt, 2 evőkanál víz, 40-50csepp Polisweet, késhegynyi sütőpor.Elkészítés: A megmosott tojásokat felütjük és gondosan szétválasztjuk. A tojássárgáját 30csepp Polisweettel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet, végül a ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... desszertek ízfokozói lehetnek.
Elkészítésükhöz lágyítsunk meg egy darab - lehetőleg natúr - vajat, úgy, hogy könnyen keverhető legyen, majd keverjünk hozzá apróra vágott, előzetesen megmosott és víztelenített (erre a salátacentrifuga a legalkalmasabb) virágot. Az arány tetszés szerinti, de bevált mennyiség a 100 g vajhoz két jó evőkanál virág. Alapos összekeverés után kis cs... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hagyjuk, hogy kissé kihűljön, majd leszűrjük. A főtt zöldséget a turmixgép poharába tesszük, és a tejjel fokozatosan felöntve sűrű pürévé zúzzuk. Lábasban felolvasztjuk a vajat, majd a megmosott és nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet rátesszük. Kis lángon kevergetve, a forró vajon megfuttatjuk és a zellerpürét ráöntjük. Rászórjuk a Vegetát és a borsot. Gyorsan összekeverjük. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ( barack, szilva, stb.).
A tésztához a lisztert és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat/margarint, a felhasított vaníliarúdból kikapart pépet, a gondosan megmosott citrom reszelt héját, fél citrom átszűrt levét, ma a tojássárgákat, a sót és a szódabikarbónát. A robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk, aztán munkalapra szedjük, gyors-laza ... |
|
|
|
|
|
|
|
... befülledésre.
Kiskertben, saját nevelésű salátából egyszerre több is teremhet, mint amennyit a család egyszerre el tud fogyasztani. Ilyenkor érdemes tudni, hogy akár télire is eltehetjük: a gondosan megmosott, megtisztított, frissen szedett salátafejeket lecsorgatjuk, üvegekbe tesszük, és felöntjük annyi ecetes sós vízzel, hogy jól ellepje. Kevés benzosavas nátriumot is tehet... |
|
|
|
|
|
|
|
... vízben átmossuk, majd vékony hasábokra vágva erős fehér cérnára, zsinegre felfűzzük és meleg, szellős helyre akasztjuk
Petrezselyem- és zellerzöld, friss kapor.
A megmosott szálakat kisebb csomókba kötjük és szellős, meleg helyre akasztjuk. Napra ne tegyük, mert szép zöld színük kifakul. Ha teljesen megszáradt, morzsoljuk le száráról, és szűrőkanálon átszitál... |
|
|
|
|
|
|
|
... melegen elkeverjük egy diónyi margarinnal. Köretként tálaljuk a karfiolpörkölthöz, amit tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel díszítünk.
Gombapörkölt 1.
Elkészítése: A megmosott és cikkekre vágott gombát pörköltalapban pároljuk. Ha levének nagy része elpárolgott, cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot teszünk hozzá. Előmelegített köretes tálba tesszük, kü... |
|
|
|
|
|
|
|
... leszárazzuk, kimagozzuk és lábasba szórjuk. A citromsavat, a befőzőcukrot hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve 10-15 percen át forraljuk. A főzés utolsó percében a száráról lecsipkedett, megmosott bodzavirágokat is beletesszük, majd forrón, fertőtlenített üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. A bodzavirág kitűnő aromát ad a nem túl jellegzetes ízű ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fagylalt
Kategória: Fagylaltok
Hozzávalók: 50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé
50 dkg mascarpone sajt
125 ml tejszín
Elkészítés: A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből - néhány szem kivételével - botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk.
A tejszínt... |
|
|
|
|
|
|
|
... masszával, fóliával betakarjuk és 3-4 órára a hűtőszekrénybe, tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük). Tálalás előtt legalább 1 órával a tetejét csinosan megdíszítjük a félretett, megmosott, lecsepegtetett, felszeletelt eperszemekkel, bevonjuk a tortazselével és legalább fél órára, hidegre tesszük.Tálaláskor lehúzzuk róla a tortakarikát és a fém tortalappal együtt tálra, csú... |
|
|
|
|
|
|
|
... csontlét, majd a lissztettl összegyúrt vajat belemorzsoljuk. Citromléval, sóval ízesítjük, és habverővel simára keverve összeforraljuk.
A szükség szerint megtisztított, és megmosott gombát megsózzuk, megborsozzuk. A zsemlékből krutonokat készítünk, oly módon, hogy 12 db. akkora átmérőjű, kb. 8 mm vastag szeleteket vágunk belőle, amekkorák az őzszeletek. Egy serpenyőbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... megmaradt levet újra felforraljuk, sóval, cukorral és borssal ízesítjük. Egy-két percig főzzük. A lángról lehúzva hagyjuk kihűlni. A megtisztított tormát megmossuk, vékony hasábokra vágjuk. A megmosott kaprot lecsöpögtetjük. Egy-egy szál tormát és kaprot a megtöltött üvegekben dugdosunk, végül ráöntjük a már teljesen kihűlt levet. Azonnal lekötjük, és sötét, hűvös kamrába tároljuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... technológia sokat változott, és kedvenc gyümölcseinket, zöldségeinket sokféle módon cukrozva, aszalva, fagyasztva, befőzve tesszük el télire.
1. Mélyhűtés
A megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöket adagokban zacskóba tesszük, majd a fagyasztóba kerül. A mélyhűtéshez árult műanyag tasakok kitűnően alkalmasak erre a célra. Egy adag körülbelül annyi legyen, am... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre):
80 dkg burgonya
40 dkg liszt
50 dkg savanyú káposzta
2 db tojás
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt kömény
só
A megmosott, meghámozott burgonyát reszeld le és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és kevés vízzel keverj belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggasd bele a galus... |
|
|
|
|
|