Belépés
Márton napja
... kihúzogatjuk belőle. Bőrét a mellénél kicsit átlósan, több helyen beirdaljuk. A fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap a jól megmosott gyümölcsöt a hasüregbe rejtjük, ami arra szolgál, hogy a kacsa jellegzetes illatát tompítsa és alakját is jobban megtartsa. Lábait összekötözzük. Tepsibe fektetjük, a sörrel megkeneget...
Főtt-sült krumpli
... meglocsolva, snidlinggel megszórva, vagy az aprópecsenye köreteként is remek!

nem szétfővő fajtájú burgonya, olaj, só, bors, őrölt kömény, piros paprika

A gondosan megmosott burgonyákat héjában majdnem teljesen puhára főzzük.
Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét.
Megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk.
Forró olajba tesszük, és...
Gyógyító gyümölcsök
... hatású. Akik gyakran fogyasztanak almát, ritkábban fáznak meg, ritkábban kapnak felső légúti fertőzéseket. Kisgyerekeknek finom immunerősítő tea készíthető almahéjból. 1-2 gondosan megmosott, lehetőleg biotermésztésből származó almát meghámozunk, és a héját 2 dl vízben néhány percig főzzük. Mikor langyosra hűlt leszűrjük, és mézzel édesítjük.

Forrás: ...
Tavaszi rizskúra
... 1 egész tojás, só, törött bors, vágott petrezselyem, olívaolaj a sütéshez.

Elkészítése:

A rizst megmossuk és lecsepegtetjük. Lábasban zsiradékot olvasztunk és a megmosott rizst üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a forrásban lévő vegetás levest, megszórjuk sáfrányos szeklicével, fűszerezzük gyömbérrel, sóval, törött borssal, majd metéltre vágott zöldpaprikát teszünk ...
Borókás sült karfiol
... zöldje.

Elkészítése:

Először elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra felverjük, majd a fűszerekkel és a liszttel simára dolgozzuk. Sűrű palacsintatésztának kell lennie. A zúzott fokhagymát és a megmosott, finomra metélt petrezselyem zöldjét is belekeverjük, majd 15 percig hagyjuk állni. Közben a karfiolt a külső leveleitől megtisztítjuk, gondosan meg...
Kerüljük el a bélfertőzést!
... hosszú út áll előttünk, a péksüteményt, a húst és a zöldséget külön-külön csomagoljuk. Ajánlott hűtőtáskát használni.

Gyümölcs - zöldség

Csak ivóvízzel alaposan megmosott zöldséget és gyümölcsöt együnk. Lehetőleg olyan fajtát válasszunk, amelyet meg lehet hámozni. A penészes vagy rothadó terméket dobjuk a szemétbe. A látszólag érintetlen rész is tartalm...
Édes sütemények bűntudat ....
... ek víz, 2 tk. vanília aroma

Piskótaszelet (2)
Hozzávalók: 3db tojás, 6dkg tk. búzaliszt, 2 evőkanál víz, 40-50csepp Polisweet, késhegynyi sütőpor.Elkészítés: A megmosott tojásokat felütjük és gondosan szétválasztjuk. A tojássárgáját 30csepp Polisweettel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet, végül a ma...
Ehető virágok
... desszertek ízfokozói lehetnek.
Elkészítésükhöz lágyítsunk meg egy darab - lehetőleg natúr - vajat, úgy, hogy könnyen keverhető legyen, majd keverjünk hozzá apróra vágott, előzetesen megmosott és víztelenített (erre a salátacentrifuga a legalkalmasabb) virágot. Az arány tetszés szerinti, de bevált mennyiség a 100 g vajhoz két jó evőkanál virág. Alapos összekeverés után kis cs...
Zellerpüré
... Hagyjuk, hogy kissé kihűljön, majd leszűrjük. A főtt zöldséget a turmixgép poharába tesszük, és a tejjel fokozatosan felöntve sűrű pürévé zúzzuk. Lábasban felolvasztjuk a vajat, majd a megmosott és nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet rátesszük. Kis lángon kevergetve, a forró vajon megfuttatjuk és a zellerpürét ráöntjük. Rászórjuk a Vegetát és a borsot. Gyorsan összekeverjük. ...
MANDULÁS Szív
... ( barack, szilva, stb.).

A tésztához a lisztert és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat/margarint, a felhasított vaníliarúdból kikapart pépet, a gondosan megmosott citrom reszelt héját, fél citrom átszűrt levét, ma a tojássárgákat, a sót és a szódabikarbónát. A robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk, aztán munkalapra szedjük, gyors-laza ...
Fejes salátáról
... befülledésre.
Kiskertben, saját nevelésű salátából egyszerre több is teremhet, mint amennyit a család egyszerre el tud fogyasztani. Ilyenkor érdemes tudni, hogy akár télire is eltehetjük: a gondosan megmosott, megtisztított, frissen szedett salátafejeket lecsorgatjuk, üvegekbe tesszük, és felöntjük annyi ecetes sós vízzel, hogy jól ellepje. Kevés benzosavas nátriumot is tehet...
Praktikák
... vízben átmossuk, majd vékony hasábokra vágva erős fehér cérnára, zsinegre felfűzzük és meleg, szellős helyre akasztjuk

Petrezselyem- és zellerzöld, friss kapor.

A megmosott szálakat kisebb csomókba kötjük és szellős, meleg helyre akasztjuk. Napra ne tegyük, mert szép zöld színük kifakul. Ha teljesen megszáradt, morzsoljuk le száráról, és szűrőkanálon átszitál...
Zöldségpörköltek
... melegen elkeverjük egy diónyi margarinnal. Köretként tálaljuk a karfiolpörkölthöz, amit tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel díszítünk.

Gombapörkölt 1.
Elkészítése: A megmosott és cikkekre vágott gombát pörköltalapban pároljuk. Ha levének nagy része elpárolgott, cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot teszünk hozzá. Előmelegített köretes tálba tesszük, kü...
Recept
... leszárazzuk, kimagozzuk és lábasba szórjuk. A citromsavat, a befőzőcukrot hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve 10-15 percen át forraljuk. A főzés utolsó percében a száráról lecsipkedett, megmosott bodzavirágokat is beletesszük, majd forrón, fertőtlenített üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. A bodzavirág kitűnő aromát ad a nem túl jellegzetes ízű ...
Recept
... fagylalt
Kategória: Fagylaltok
Hozzávalók: 50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé
50 dkg mascarpone sajt
125 ml tejszín
Elkészítés: A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből - néhány szem kivételével - botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk.
A tejszínt...
sütigyűjtemény
... masszával, fóliával betakarjuk és 3-4 órára a hűtőszekrénybe, tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük). Tálalás előtt legalább 1 órával a tetejét csinosan megdíszítjük a félretett, megmosott, lecsepegtetett, felszeletelt eperszemekkel, bevonjuk a tortazselével és legalább fél órára, hidegre tesszük.Tálaláskor lehúzzuk róla a tortakarikát és a fém tortalappal együtt tálra, csú...
Vadas
... csontlét, majd a lissztettl összegyúrt vajat belemorzsoljuk. Citromléval, sóval ízesítjük, és habverővel simára keverve összeforraljuk.

A szükség szerint megtisztított, és megmosott gombát megsózzuk, megborsozzuk. A zsemlékből krutonokat készítünk, oly módon, hogy 12 db. akkora átmérőjű, kb. 8 mm vastag szeleteket vágunk belőle, amekkorák az őzszeletek. Egy serpenyőbe...
Savanyúságok
... megmaradt levet újra felforraljuk, sóval, cukorral és borssal ízesítjük. Egy-két percig főzzük. A lángról lehúzva hagyjuk kihűlni. A megtisztított tormát megmossuk, vékony hasábokra vágjuk. A megmosott kaprot lecsöpögtetjük. Egy-egy szál tormát és kaprot a megtöltött üvegekben dugdosunk, végül ráöntjük a már teljesen kihűlt levet. Azonnal lekötjük, és sötét, hűvös kamrába tároljuk...
A tartósítás
... technológia sokat változott, és kedvenc gyümölcseinket, zöldségeinket sokféle módon cukrozva, aszalva, fagyasztva, befőzve tesszük el télire.

1. Mélyhűtés

A megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöket adagokban zacskóba tesszük, majd a fagyasztóba kerül. A mélyhűtéshez árult műanyag tasakok kitűnően alkalmasak erre a célra. Egy adag körülbelül annyi legyen, am...
Fõételek
... személyre):
80 dkg burgonya
40 dkg liszt
50 dkg savanyú káposzta
2 db tojás
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt kömény


A megmosott, meghámozott burgonyát reszeld le és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és kevés vízzel keverj belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggasd bele a galus...
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: mellénél kicsit, fűszerekkel kívül-belül, hasüregbe rejtjük, kacsa jellegzetes, sörrel megkeneget, aprópecsenye köreteként, gondosan megmosott, rizst megmossuk, megmosott rizst, forrásban lévő, sörrel habosra, liszttel simára, zúzott fokhagymát, külső leveleitől, zöldséget külön-külön, penészes vagy, látszólag érintetlen, megmosott tojásokat, tojássárgáját 30csepp, sütőporral elkevert, arány tetszés, főtt zöldséget, turmixgép poharába, tejjel fokozatosan, forró vajon, zellerpürét ráöntjük, porcukrot keverőtálba, család egyszerre, megmosott szálakat, diónyi margarinnal, befőzőcukrot hozzáadjuk, főzés utolsó, száráról lecsipkedett, bodzavirág kitűnő, kimaradt eperszemeket, tetejét csinosan, lissztettl összegyúrt, szükség szerint, zsemlékből krutonokat, lángról lehúzva, megtisztított tormát, megmosott kaprot, megtöltött üvegekben, fagyasztóba kerül, mélyhűtéshez árult, adag körülbelül, tojások sárgájával, zöldségpörköltek, salátacentrifuga, biotermésztésből, hűtőszekrényben, elkészítésükhöz,
© 2013 TVN.HU Kft.